Erve Geerdink logo

OMGEVING

(vanaf de camping)


In de directe omgeving van Ootmarsum vindt u veel natuurschoon, waarbij "het Springendal" een bijzondere aantrekkingskracht heeft. 'De tuin van Nederland’ luidt de bijnaam van dit stukje Twente. Als je het Springendal ziet, begrijp je direct waarom. Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos zorgen voor een romantische aanblik. Heuvels en beekdalen, weilanden, meertjes, hooilanden, heide en historische boerderijen maken het plaatje compleet. Reeën, vuursalamanders en ook velden vol orchideeën vormen het decor bij mooie wandel- en fietstochten. Op een mooie dag kan het zo stil zijn, dat je de maan hoort opgaan.

Indien u wat meer van oude Twente wilt ervaren, een bezoek aan een van de kastelen, zoals "Landgoed het Singraven" en direct over de grens het "Slot Bad Bentheim" wordt warm aanbevolen.

En mocht U er nog geen genoeg van hebben dan bieden de vele musea de gelegenheid uw kennis te verbreden, waarbij U het Openluchtmuseum in Ootmarsum zeker niet moet missen.

 

De fam. Geerdink